Хвиля Десни » 14 Лютого, 2024

Daily Archives: 14 Лютого, 2024

Культура

Мед на ножі і на нижній губі

Published by:

Сьогодні, на День Святого Валентина, я вирішив зробити собі подарунок, відтак записався зранку до свого стоматолога. Мій задум виявився продуктивним, і вже по обіді я відчув усю повноту свята, хоча й тимчасово втратив чутливість нижньої губи. Але це не все. Окрім іменин, сьогодні ще й Міжнародний день дарування книги. Тож, я подарував лікарю дві свої книги: «Мед на ножі» та «Челядник вітру, хвиль і хмар».

Continue reading

Суспільство

Книга індивідуальної Глупоти

Published by:

Кожен дурень несе в соціальну мережу свої страхи, упередження, фобії, підозри, сумніви… Раніше чоловік вранці звішував ноги з печі і оповідав про свої глибокі умоглядні висновки жінці, козам чи котові…. А зараз він постить у Фейсбуці, бо время таке… А довірливі люди це все читають і намагаються з того скласти якусь обʼєктивну картину світу.

Continue reading

Суспільство

Коли нема свого голосу – лунає рик ворога

Published by:

Світовий плебсообиватель не здатен мовно й культурно відрізнити росію від анексованих нею територій. Чи тих, на які вона гострить ікла. На цьому підступі й базуються всі історичні претензії імперії. Досі Україна у світових візіях фігурує як пост-радянський схід, а не однозначний захід. Ми досі для більшості світу – однокореневе з росією явище, туго переплетене 400-річною колонізацією + 30-річним нейтралітетом (небажанням стрімко примикати до європростору, як країни Балтії).

Continue reading

Суспільство

Компенсація моральної шкоди?

Published by:

В історії з Залужним є деталь, над якою я не перестаю чомусь думати. Звання Герой України, яке дали йому в доважок до звільнення. Щось воно схоже на відкупне, або «відчіпне», як ще називають. Не кажу, що Залужний не є героєм чи не достойний звання Герой. І достойний звання, і є справді Героєм.

Continue reading

Політика

Хто, даруйте, сволота — Трамп чи мужнє НАТО?

Published by:

… I пішли соціальною мережею гуляти екскрименти з вентилятора: «Трамп закликає путіна напасти на країни НАТО!» Сорос-«ЗМІ» України, яким брехати — мов дихати, розігнали амбре на всю потужність. Байдуже, що так само «правда», як «він хоче Такера Карлсона зробити віце-президентом», і що корови літають. Хто в нас коли звертав увагу на хоч трохи грамотний переклад з англійської?!

Continue reading