Політика

Інструменти «дорогого Леоніда Ілліча» для країн-ізгоїв

Настав той благословенний час, коли, заради виживання людства і підтримання загального добробуту, державам доведеться поступово передати частину своїх традиційних суверенних функцій міждержавним об’єднанням.

Ті ж держави, які відмовляться від співпраці на основі мирного співіснування, намагаючись зберегти суверенітет у традиційному його значенні — без відкритості та готовності до змін, привнесених зовні — залишаться вигнанцями.

Їм доведеться брехати своїм громадянам, ніби світ не такий вже й добрий, навколо — усі вороги. І аби підтримувати ці фальшиві постулати, таким державам доведеться продукувати нові фальшиві ідеології, засновані на принципах сегрегації, тоталітаризму, шовінізму, расизму і ксенофобії — тобто інструментів влади з минулих епох.

Для того, щоб народи тих держав-ізгоїв не втрачали віру у фальшиві ідеології, чи бува не сумнівалися у закликах своїх диктаторів, перебуваючи у нестачах, жебрацтві, людоненависництві та страху, таким країнам доведеться розпочинати війни проти своїх сусідів — у яких і свобод більше, і добробут стабільніший.

Цей процес триває вже багато десятків років, про нього говорили пророки та мудреці. Люди ж, не схильні до узагальнень та роздумів, завжди страждатимуть від раптових змін, які насправді є постійними, і ведуть в одному напрямку.

Володимир Сердюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *