Політика

Маргінес трампізму

Прихильниця Трампа, яку вбили поліцейські пострілом в шию — ветеран Ешлі Беббіт, 14 років служила в американських військово-повітряних силах. Її свекруха в інтерв‘ю «Fox» сказала, що не розуміє, навіщо жінка поїхала під Капітолій. У ці дні всі будуть активно зрікатися і Трампа, і учасників протестів.

Демократи, ЗМІ, соцмережі вимагають чіткого засудження штурму Капітолію. Причому це стосується публічних осіб не лише у Штатах. Польського президента Дуду, який назвав події внутрішніми справами США, сьогодні піддають обструкції — йому ставлять в приклад словацьку колегу Зюзанну Чапутову. Та зразу заявила — «ось до чого призводить мова ненависті».

Словом, Трамп так боровся зі світовим «діп стейом» і всесвітньою змовою, що головними постраждалими його недалекоглядних дій стали противники «діп стейту» і всесвітньої змови. Щонайменше четверо заплатили життям за його політичні помилки. А тепер прихильників трампізму по всьому світу винесе на маргінес ще більше, ніж раніше.

Радикальне крило Демпартії в США, яке набирає сили, вимагатиме крові. Будуть і посадки, і вироки, і заборона на політичну діяльність. Маккартизм навпаки — на старті.

Тетяна Даниленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *