Політика

Мастодонти в хлопчачих костюмчиках

Сьогодні вже багато здогадується навіщо Зеленський витягнув із затхлого соціалістичного хліва отих старих мастодонтів Леоніда Кравчука з Вітольдом Фокіним. Є така нехитра політична технологія «принцип антитези», яка будується на протиставленнi психологічних ефектів. Її автором є колишній співробітник британської Сікрет сервіс, письменник зі світовим ім’ям, новеліст Сомерсет Моем. Цей принцип Сомерсет Моем також успішно використовував і в своїх художніх творах.

Тепер поясню як працює цей «принцип антитези» на нашому прикладі з Кравчуком і Фокіним.

Отже!
Всім відомо, що Тимчасова контактна група (ТКГ) повністю вичерпала свій авторитет, можливості і ресурси. Після виходу з ТКГ Леоніда Кучми в складі нашої делегації утворився вакуум. Професіонали відмовляються входити в групу, оскільки добре розуміють, що Мінський процес — це марна справа.

Ранiше з групи також вийшли досвідчені «вовки» переговорного жанру Роман Безсмертний і Євген Марчук. На цьому все — лавиця запасних гравцiв порожня.

Тим часом у куратора ТКГ, глави Офісу президента Андрія Єрмака виникли серйознi проблеми. Реноме і довіра до нього нижче плінтуса. Ба навіть більше! Його щодня звинувачують як не в зраді Батьківщини, так у корупції.

Що робити в такому випадку?
Правильно! Потрібно масштабно продемонструвати, що може бути набагато гірше, нiж зараз є. Таким чином на роль «хлопчиків» для биття і витягли з політичного небуття, майже 90-річних «мамонтів». Вклали їм в уста відверто антиукраїнські, антидержавні заяви та ініціативи.

Їх висловлювання отримали широкий резонанс, котрий затьмарив попередні скандали і провали влади на Мінському напрямку. Народ гнівається і обурюється. І ось тут настає момент для виходу на сцену «слуг народу» Давида Арахамії, Андрiя Єрмака та інших представників влади з критикою і засудженням заяв новоспечених очільників ТКГ.

На темному тлі Кравчука і Фокіна яскравими барвами патріотизму заблищали Андрій Єрмак, Давид Арахамія та інші актори цього спектаклю.

Фокус вдався.
Завіса опускається!

Ростислав Демчук,
директор Агентства Євро-Атлантичного Співробітництва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *