Політика

Метод Кромвеля

Сьогодні Конституційний суд почне розгляд указу про розпуск Парламенту. Юристи кажуть про недостатньо чітко та аргументовано виписані підстави такого рішення, що може призвести до скасування указу.

Ех, треба було Зеленському на інавгурації цитувати не лише Рейгана, а і Кромвеля.

Одного разу він прийшов зі своїми солдатами до Палати громад, залишив вояків біля дверей та зайняв своє місце, де деякий час слухав промови та сварки парламентарів. А потім зробив те, про що багато правителів могли лише мріяти:
— Ви — брудні повії… Народ більше не може вас терпіти. Господь відвернувся від вас… Геть звідси, продажні дрібні душі! Я покладу край вашій пустій балаканині!

Після цих слів Кромвель наказав забрати всі символи парламентської влади зі столу спікера, як блискучий непотріб та відправив депутатів додому.

Ось так він яскраво розпустив Парламент.
До формулювань вже ніхто не мав зауважень…

А якщо серйозно, то в країні, де практично відсутня довіра до державних інституцій, такі рішення завжди будуть розглядатися не в юридичній, а політичній площині. А ось вже завданням нового складу Парламенту є перезаснування системи так, щоб верховенство права було важливішим за політичну доцільність.

З цієї точки зору, вибори 21 липня краще, ніж 25 жовтня.

Олександр Ломако

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *