Політика

«Міражі» із «бриючим» польотом у бік Байдена

Французькі літаки винищувачі “Mirage 2000” на обороні України — це дуже круто… У мене аж з’йоржився загривок. Таке зі мною бувало, коли я проводив ночі в казино за «великими іграми» в покер, чи рулетку. Міняється склад граків, стиль, темп, психологія, манера… Тут те саме…

Після довжелезних засідань міністрів оборони у форматі “Рамштайн”, засідань Міноборони у форматі НАТО, самітів ЄС Україна випросила оті кілька винищувачів F-16. І Байден такий гордий, посміхається… Інші країни ЄС з полегшенням зітхнули: «O, нарешті можна цей металобрухт спихнути в Україну».

І тут раптом нась! Макрон щойно пошептався з Зеленським і: «… Франція передасть Україні фантастичні реактивні винищувачі Mirage 2000-5». Це виглядало якось так: «Слухай, діду, ти вже за*бав зі своїми обіцянками, обмеженнями, от iз цими вашими старими і сраними F-16 (носитесь з ними, як з писаною торбою). Я передаю Україні Mirage 2000-5!»

Іншими словами Париж сказав Вашингтону: «Засуньте своє “лідерство” у підтримці України в її боротьбі з Росією собі в одне місце. Віднині Франція командує парадом у Європі…»

Модифікація літаків Mirage 2000-5 виготовлялась протягом 1990-х – 2000-х років, може оснащуватись ракетами класу “повітря-повітря” сімейства MICA, котрі мають комбіноване наведення і залежно від модифікації можуть мати дальність дії до 60 км. … A також ракети SCALP і Storm Shaow з дальністю дії на сотні кілометрів. При цьому такі літаки також можуть використовувати некеровані та керовані авіабомби.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *