Політика

Москва вшановує тирана…

Для того, щоб зрозуміти Росію не треба вдаватися в історію і аналізувати хід її подій. Інколи достатньо якогось символу або знаку. А деколи навіть одне фото може сказати більше за томи історичної і політичної літератури.

Це не жовтнева демонстрація 1970-х і не зйомки фільму про радянське минуле. Це — 21 грудня 2019 року, Російська Федерація, Москва, Червона площа.

Тисячі росіян, члени КПРФ і їх прихильники, прості москвичі і не дуже, зібралися разом у суботу на Червоній площі, щоб покласти квіти до могили керівника СРСР Йосипа Сталіна, похованого біля кремлівської стіни.

21 грудня 2019 року тирану і українофобу Йосипу Сталіну виповнилося 140 років. «Вождь народів» і найбільший кат українського народу за усю його тисячолітню історію викликає у росіян захоплення і поклоніння, не зважаючи на мільйони закатованих у гулагах росіян.

Ця фотографія свідчить не про те, що культ особистості в Росії так і не подолано, а про те, що РФ готова будувати новий нерукотворний монумент тирану нового тисячоліття – Володимиру Путіну. І культ цієї особистості може коштувати людству ще дорожче, ніж поклоніння «Кобі» – Йосипу Джугашвілі — Сталіну. На превеликий жаль.

Євген Рибчинський

***
Ось цИвілізаційна драма.
Суспільний глум без каяття…
Москва вшановує тирана,
Архідиявола-вождя.

Бравують покоління зсучені,
Реваншом марить сталін-фест…
Кричать убиті і замучені,
Та глушить їх орко-оркестр.

Всі жертви ката і садиста
Ворушать вічну мерзлоту,
Бо культивує культ насильства
Країна, що вдає святу…

Михайло Пасічник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *