Політика

Налякати «миролюбців»

Маючи кратну перевагу в авіації, ракетах, артилерії і бронетехніці, Путін віддав наказ про проведення ядерних навчань за участю військ, розташованих поблизу України. Навіщо? Смисл? Та той самий — налякати до всрачки європейських і американських «миролюбців». Справді, сила ядерної зброї в 21 столітті в психологічному тиску і тільки.

А на це, як вважає сам Путін, у нього є світова монополія. Ні французький президент Макрон, ні міністр закордонних справ великої Британії Кемерон, ні конгресмени Сполучених Штатів Америки не мають, на думку кремлівського диктатора, права його попереджати і стримувати своєю ядерною зброєю.

Отже, вся ця авантюра що у Білорусі, що на кордонах з Україною з навчаннями з тактичною зброєю — є насамперед відстоювання Москвою своєї монопольної влади на ядерний жах.

Чи подіє цього разу чергова компанія залякування на наших західних партнерів? Зовсім не впевнений. Якщо лякати і не робити, знову і знову лякати, не робити, лякати і не робити, тоді виникає звикання: це порожня балаканина.

Понад те — призвичаєні до погроз, європейські й американські політики розуміють, що ніякі дипломатичні інструменти з цим божевільним уже не діють. Все частіше і географічно все більше залучається людей, котрі можуть ухвалювати серйозні рішення, до обговорення питання про пряму військову участь у захисті суверенітету України.

Те, що розпочиналося із шокуючих слів президента Макрона, сьогодні стало трендом. І війська наших союзників ми невдовзі, можливо навіть через місяць-півтора зможемо побачити у себе. Хоча за великим рахунком нам не потрібні піхотинці чи інструктори. Нам потрібно закрити насамперед українське небо і знищувати все, що з боку Росії залітає до нас.

А для цього достатньо розгорнути потужні ППО-ПРО в Польщі, Румунії, Болгарії чи Греції, і надати такі засоби ЗСУ.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *