Політика

Новий Ірод, ми і решта світу

Нині багато пишуть про нові форми дипломатії. Наприклад, українські єпископи США найвідвертіші, але й найбільш метафоричні — закликають підтримувати Україну в боротьбі з новим Іродом. А от білоруська президентка в екзилі Тихановська навпаки звертається до Путіна: «Ви же такой харошій чєловєк. Зачєм же вам поддєржівать такого плохого чєловєка, как Лукашенко?» А що білоруси тепер є солдатами Путіна, котрі воюватимуть проти України — про це ні слова.

Витончений інтелектуал Макрон, звісно, бачить в очах Путіна російський балет і всю російську літературу, а німці, мабуть, таки відчувають власну причетність до «русскага міра» через царів, останній з яких розмовляв таки німецькою, і таємно пишаються цим: усі нездійснені німецькі мрії втілила їхня периферія, що зветься РФ.

Австралія демонструє повний пофігізм, Канада — дещо менший пофігізм з гуманітарним флером у формі кредиту Україні, тому не треба писати оди англійській королеві. Варто подякувати Джонсону, котрий і недипломатичний, і неметафоричний, але виявився найрішучішим і нам найближчим.

Чехи та іспанці поряд з литовцями, латишами й естонцями теж реагують адекватно. Я, звичайно, не бачу усіх підтекстів, але навіть невтаємниченому ясно, що система безпеки, яку будували-будували, зовсім підупала. Думаю, її взагалі нині нема. Світ безсилий перед Путіним. Проти Ірану санкції спрацювали, але в російському випадку вони щось не працюють.

Такий ось підсумок.
Але, як сказав наш позитивний президент: хай у вас буде температура 36,6. В який божевільний час ми живемо!

Роксана Харчук

1 Коментар

  1. Анатолій Пінчук

    На мою думку, то Східна Німеччина (НДР) в 1990 році захопила Західну Німеччину (ФРН) і панує там і понині! Постаті останніх канцлерів є тому підтвердженням…
    Але ж був колись і КОНРАД АДЕНАУЕР!

    А стосовно оттого “36 і 6” та “позитивного”, то:

    «Хлопчик виріс, але добре “сохранілся”: розум на рівні 10-12 років!»

    Та горе в тому, що він набрав собі в “окружєніє” таких самих, та й добра половина його виборців теж не кращі…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *