Політика

Один із ОПЗЖ… (виборці, протріть очі!)

Ще один кривавий штрих до картини про «адвокатську» діяльність Віктора Медведчука! Кунцевич Микола Віталійович (14 жовтня 1954) — український дисидент, Заслужений діяч мистецтв України, Народний артист України, засновник гастрольно-концертного об’єднання «Рухконцерт», організатор музичних фестивалів «Дзвін», «Українське сузір’я», «Коріння наше в Україні».

Нині — Волонтер Фонду підтримки 25 батальйону «Київська Русь», Академік Міжнародної Академії Козацтва, полковник Українського Козацтва.

22 травня 1974-го року був заарештований за читання «антирадянських» віршів та «гуморесок» біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Києві та засуджений до п’яти років позбавлення волі. Звільнений у травні 1979-го.

У 1980-му проти нього порушено чергову кримінальну справу за те, що у деяких вузах Києва були знайдені рукописи його віршів. Заарештований у травні 1981 року, засуджений до 4 років і 6 місяців ув’язнення. Під час відбуття ув’язнення його було притягнено до покарання за читання поеми Євгена Євтушенка «Братская ГЕС», за що Кунцевич отримав 10 діб ізолятора.

Втретє його арештували за розповсюдження серед засуджених антидержавних матеріалів, які паплюжать державний лад. Засуджений на 3 роки, за вимогою адвоката Віктора Медведчука, з доданням до покарання 1 року й 6 місяців та 19 днів з попереднього строку…

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *