Політика

«Отче наш» від Столтенберга

На Україну очікує велика кровопролитна війна за Донбас! Хоча цей млявий індюк Єнс Столтенберг сказав сьогодні трохи інакше. Він сказав, що в НАТО очікують велику битву за Донбасі. Як мене вже дратують ці монотонні гнусяві промови Столтеберга… «Ми очікуємо великy битвy на Донбасі, великий російський наступ (вони, курва, очікують! – авт). І це причина, чому держави НАТО сьогодні вказали на нагальність надання Україні більшої підтримки», — заявив сьогодні за результатами засідання міністрів закордонних справ НАТО генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

Столтенберг це так спокійно сказав, наче у церкві виголосив звичне «Отче наш». Чи усвідомлює він, як Генеральний секретар НАТО, що кров убитих і поранених українців на Донбасі буде і на його руках, і на його совісті? Та вона вже є на його руках і совісті… І не тільки на його, а й на усіх лідерах країн НАТО, які зволікали з постачанням потрібної Україні зброї. І лише сьогодні міністри країн Альянсу спохопилися. Та навіть не спохопилися, а просто озвучили факт, що таки, справді, Україні потрібно більше зброї.

За словами генсека, найпростішим способом припинити війну було би рішення президента Росії Володимира Путіна вивести війська з України та серйозно долучитися до переговорів. «Але ми повинні бути реалістами. У нас нема ознак того, що президент Путін змінив основну ціль — контроль над Україною та здобуття значних перемог на полі бою», — додав Столтенберг.

Ну і, як вам така заява генсека «наймогутнішого» військово-політичного блоку у світі? Їх цинізм мене просто рве на шматки від люті і безсилля.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який тeж взяв участь у засіданні в Брюсселі, також заявив, що Росія відвела війська від Києва, бо потребує більше сил для наступу на Донбас. «Битва за Донбас іде прямо зараз. Вона не досягла поки свого максимального масштабу. На жаль, слід очікувати більшого. Мені шкода це говорити, але це правда — битва за Донбас нагадуватиме Другу світову війну з великими операціями, маневрами та залученням тисяч танків, бойових броньованих машин, літаків, артилерії. З огляду на ту підготовку Росії, яку ми бачимо, це не буде локальна операція», — розповів Кулеба і додав: «Росія має свій план, ми маємо свій. Підсумок битви вирішуватиметься на полі бою».

Ну, і як після такого засідання міністрів закордонних справ країн НАТО адекватна людина, адекватний українець зуміє спокійно заснути?

Ростислав Демчук із Брюсселя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *