Політика

«Паркетна» зустріч в Глазго

На полях кліматичного самоту в Глазго президент Зеленський зустрівся зі своїм американським колегою Джо Байденом. Вадимові Пристайку і Дмитру Кулебі — респект. Таки «вирулили» на знакову зустріч з Джо Байденом. Я писав, що Джо Байден прилетів із римського саміту G20 на саміт ООН зі зміни клімату (COP26) до Глазго дуже змученим і спустошеним.

Тому, напевно, вчора йому було не до двосторонніх зустрічей. Сьогодні ж «дідусь» Байден відпочив і зустріч з Володимиром Зеленським відбулась.

Президенти обмінялись реверансами: Зеленський поінформував американського колегу про становище на Донбасі і безпековий стан у регіоні. У відповідь Джо Байден вчергове запевнив Володимира Зеленського у тому, що США й надалі підтримуватимуть територіальну цілісність і незалежність України та підтримають подальші економічні, політичні, правові реформи в Україні.

Тобто це такий зачовганий стандарт, так званих, «паркетних» зустрічей. Нічого особливого, але сам факт спілкування лідерів України і США є важливим. Сполучені Штати, наразі, не відвертаються від України.

Ростислав Демчук

1 Коментар

  1. Анатолій Пінчук

    Стосовно того, що який «активний Зеленський», то я скоріше б назвав «активним» пана Єрмака…
    Активності Зеленського хватило лише на «паркетну» зустріч з Джо Байденом (добре, що хоч не «біля туалетну», як колись у одної нашої політикені).
    Про це Володимир Зеленський зразу ж написав на сторінці в Twitter , та на цьому його активність і закінчилась – на свій виступ на кліматичній конференції Володимир Зеленський так і не прийшов…
    А от «кволий» президент США Джозеф Байден і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо знайшли час виступити!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *