Політика

Поганий учень Гарві Освальда

Лі Гарві Освальд десь на тому світі презирливо мружиться: «Ну і людці пішли — навіть влаштувати нормальне вбивство політика не здатні. Це ж треба — шість пострілів зробив і лише вухо жертви зачепив. Мабуть, руки тремтіли від страху. Ех, треба було курси свого імені на Землі організувати…»

Вбивцю на даний момент не ідентифікували. Що цікаво: він повз на дах будинку і учасники мітингу помітили. За чотири хвилини до початку стрільби вони повідомили про це поліцію, але та не відреагувала.

Було вбито учасника мітингу, і ще одного тяжко поранено. Не вказують, від чиєї кулі вони загинули. Слід припустити, що від кулі стрільця. Бо секретні служби стріляли по даху. Там навряд чи були учасники.

Байден засудив «хвору» атаку. А республіканці очікувано засудили Байдена, бо він вів кампанію, представляючи Трампа як фашиста, якого треба зупинити будь-якою ціною. Ще один республіканець каже, що Байдену треба негайно висунути звинувачення у підбурюванні до вбивства.

Думаю, що в Україні теж кипітимуть пристрасті. Критики Трампа зразу згадають Януковича з яйцем. Мовляв, це все цирк й інсценізація. Прихильники Трампа заявлять, що це мало не сам Байден на дах виперся. Або напередодні він особисто інструктував стрільця.

Мені цікаво, як це позначиться на рейтингах. Після обмовок Байдена його справи і так кепські. Але чи підвищить ця історія рейтинг Трампа? Якщо так, то Байден, попри вперте небажання, все одно змушений буде поступитися місцем іншому.

Ще одне. На скільки імовірним є втручання третьої сторони? Адже багато кому в світі вигідно дестабілізувати ситуацію в США. Вона і так там крихка. А ця історія аж ніяк не сприятиме спокою.

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *