Політика

Пора заворушитися!

ДО ПИТАННЯ ПРО НАГАЛЬНІСТЬ СТВОРЕННЯ УКРАЇНОЦЕНТРИЧНОЇ СИСТЕМИ ЗМІ

До того, ЯК поставлено запитання в цьому записі, варто було б додати один прикметний нюанс.

За тими прізвищами, що вже спливли на поверхню, складається враження, буцімто під ліквідацію потрапляють російські журналісти, які втекли (імігрували, приїхали із спецзавданнями — кому як зручно) та російськомовні і, отже, проросійські або «какаяразніца» журналісти України.

Навряд, чи в тому списку є бодай один україномовний, та ще й україноцентричний, журналіст з високим рівнем національної свідомості й громадянської відповідальності.

Про що це може свідчити?
А про те, що має місце провокація, розрахована на досягнення цілої низки завдань на користь хоч Кремля, хоч олігархів в Україні (що також в інтересах Кремля). Не будемо спекулювати, робити припущення з приводу завдань…

Для нас важливіше інше.
Якби мала Україна україноцентричний, рівнем національної свідомості й громадянської відповідальності журналістський корпус, україноцентричну систему ЗМІ і захищений український інформаційний простір, напевно, не було б грунту для усього того, що ми спостерігаємо останнім часом.

Зрозуміло, що державі, політична верхівка якої контролюється проросійським олігархатом, не до снаги перейматися цими проблемами.

Тому цим треба зайнятися саме українське суспільство (притомна його частина), україноцентричні журналісти та блогери.

Час уже заворушитися й почати створювати незалежну україноцентричну систему ЗМІ. Українська Світова Інформаційна Мережа (www.ukrainainc.net) вам у поміч.

Володимир Іваненко
Український Університет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *