Політика

Рішучий крок Президента або Беніта ля комедія

Я довго шукав, за що б похвалити президента Зеленського? Я не вірю в абсолютне зло і абсолютне добро. Навіть у найбільшого негідника є щось світле. І навіть у праведників є гріхи. Я шукав за що можна похвалилити ЗЕ, але він, ніби навмисно все робив, аби хвалити не було за що. І ось сьогодні сталося! Сьогодні ЗЕ – молодець.

Отже, президент Зеленський – молодець.
Не тому, що коли його кинула половина його ж фракції, він заходився шукати нових союзників. Так було і раніше. І союзників Зеленський знаходив – в ОПЗЖ. Навіть не тому, що Зеленський раптом опинився по один бік з «ЄвроСолідарністю» Порошенка. Не буду приховувати, мені приємно бачити, коли президент нинішній і президент попередній – по один бік. Але мені не три роки – я чудово розумію, що це ситуативний союз, і що ДБР і генпрокуратура пані Венедиктової нам ще життя попсує наскільки їм фантазії вистачить.

Я про інше.
Розумієте, сталося те, про що я вже писав — Зеленського життя поставило перед вибором. Обрати бік України чи обрати бік олігарха, який його, Зеленського, зробив президентом? І Володимир Зеленський вибір зробив. Він знехтував інтересами олігарха і вчинив так як потребує Україна. Сталося диво – комік, шоумен, маріонетка олігарха, раптом повівся як ПОЛІТИК. І не просто, а як – український політик.

Знаєте, я не такий наївний, аби думати, що раптом президент Зеленський кардинально поміняв свій світогляд. Так склалися обставини. Життя поставило його перед вибором. Але от знаєте… В житті кожної людини буває, що колись життя саме ставить тебе перед необхідністю. Вибери – з ким ти? З нами чи з ними? І вибір тільки тут і зараз. Вибереш неправильно – назад шляху не буде.

Саме такий вибір і постав перед Зеленським. Україна чи інтереси певного олігарха?.. І Зеленський обрав Україну. Треба його за це хвалити? Безумовно треба. У ключовий момент він обрав НАШ бік. Не Порошенка навіть. Бік України. Чорт вже з ними – з нашими переконаннями. Україна – понад усе.

Що буде далі?
Фантазії бракує, аби собі уявити. Я переконаний, Зеленський намагатиметься зараз якось домовитися з Коломойським… Але з того нічого не вийде. Олігарху треба все одразу і тут. Йому не треба президентів, що думають про країну. Мені фантазії бракує, аби уявити ЩО зараз заспівають «плюси»?!

Боюсь, що всі епітети, якими характеризував Зеленського я, просто помруть на тлі того, як шпетитимуть ЗЕ його вчорашні союзники. Власне, ДуБужанські – уже. Зараз люто розчарується секта «посадити Порошенка». Як це: не посадять? Це що виходить – він не крав? Як в таке повірити можна?!

Зеленський – не політик.
Схоже, він сам не до кінця зрозумів усі наслідки того, що сталося сьогодні. Він навіть не уявляє, яке пекло вируватиме навколо нього уже зараз. А коли побачить і очманіє – радив би йому піти до експерта, котрий порадить, як в такому пеклі вижити. Таким експертом, як на мене, міг би стати для Зеленського попередній президент, Петро Порошенко. Бо так як шпетили його – Зеленському навіть не снилося.

І до речі.
Якщо Зеленський хоче це виправити – думаю адреси Дубінського і Портнова він знає. Венедиктова – якраз його генпрокурор. Хай станеться те, що має статися.

Дмитро «Калинчук» Вовнянко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *