Політика

Росія на межі війни із НАТО?

Туреччина ввела військовий стан. Спецслужби, збройні сили, поліція і жандармерія країни отримали наказ перейти на режим воєнного стану, зважаючи на початок масштабної військової операції у Сирії.

У Туреччині відключили соцмережі, аби не поширювалась дезінформація. Офіційно оголошено: Туреччина не буде затримувати сирійських біженців на шляху до Європи…

Сьогодні турецький парламент має оголосити війну режиму Асада. У Туреччині вже заявили, що всі наземні і повітряні об’єкти сирійського режиму є ворожими цілями для Республіки Туреччина.

«Після загибелі турецьких вояків, всі об’єкти режиму Асада тепер є ворожими для Турецької Республіки. Ми розглядаємо цей інцидент як напад режиму на міжнародне співтовариство. Сьогодні ми запускаємо процес консультацій з НАТО. Атака на Туреччину також є атакою на НАТО. Північноатлантичний альянс повинен підтримати Туреччину», — заявив прес-секретар правлячої партії Туреччини Омер Челік.

Ескалація конфлікту почалася після офіційно визнаної загибелі 22 турецьких солдатів.

Цікаво, який вихід з усього цього шукатиме Путін? Адже він офіційно в Сирії нібито для захисту Асада. Отже, за логікою, має почати воювати з Туреччиною…

Постійний коментатор мережі «A-Haber News», яка належить сімейству Ердогана, заявив, що Росія буде розчленована зсередини, адже в Росії 25 мільйонів мусульман. Коментатор озвучив також історичні аналогії, пригадавши, що Туреччина воювала з Росією 16 разів, і… готова зробити це знову! «Наша помста буде жахливою», — вдався до погроз телеведучий.

Тим часом кілька сенаторів США, в тому числі авторитетний американський політик Ліндсі Грем, закликали президента Трампа надіслати американську авіацію до регіону і встановити над Ідліб безпольотну зону.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *