Політика

Шамани для овець і баранів

Ешлі Беббіт, ветеранка ВПС США, котру застрелили під час штурму Капітолію – була учасницею ультраправої організації QAnon. Прихильники QAnon вірять в теорію змови: буцім світом керують сатаністи-педофіли. Тобто усі ці ілюмінати, ротшильди, сороси, клінтони і бараки обами захопили владу над світом і гвалтують малих дітей, а Трамп збирається їх всіх розвінчати і вивести на «чисту воду».

От вже сто років масами рухає один і той же наратив – змова жменьки багатих експлуататорів, а черговий ленін береться розгромити це все кодло і вивести народ в «дамки».

Так відбувались комуністичні революції по всьому світу. І що цікаво, цей прийом легко використовується і в капіталістичних країнах. За допомогою цього простого як двері, але убивчо ефективного наративу прийшов до влади і Зеленський – він виліз на броньований інстаграм і оголошував полум’яні бесіди проти пузатих буржуїв-порошенків, а обурений пролетаріат вимагав справедливості. Всі прийомчики передвиборчої кампанії Зе легко знайти у підшивках журналів «Перець» і «Крокодил» за 1950-1980-ті роки.

Зрештою, одного погляду на фотки штурмувальників Капітолію було видно, шо це за порода. Звісно, майже всю увагу забрав на себе ефектний «шаман», але якщо заглянути йому за спину – то там стоять пузаті відлюдькуваті шльоци з нацистськими гаслами на футболках та худі і з автоматичною зброєю, яку вони так ревно скуповували і пуцували до блиску роками і от нарешті настав час.

Це така окрема раса соціопатичних відлюдьків, тихеньких у житті, але наповнених аж до маківки визрілою ненавистю. Саме тому я категорично проти того, щоб зброя вільно продавалась людям без мізків. А людям з мізками зброя не потрібна.

Володимир Гевко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *