Політика

Снайдер про московський теракт

У своєму блозі Тимоті Снайдер робить із теракту в Москві ті самі висновки, що й більшість українців, але як історик складає хронологію подій: 1. США попереджають, що Росія вторгнеться в Україну. Загальна недовіра, щоденне висміювання в Росії (3 грудня 2021 р. – 24 лютого 2022 р.)

2. Росія вторгається в Україну, вбиває десятки тисяч людей, викрадає десятки тисяч дітей, постійно вчиняє інші воєнні злочини (24 лютого 2022 р. – дотепер)
3. Росія звинувачує США у вторгненні в Україну (березень 2022 р. – дотепер)

4. США попереджають про терористичний напад у Москві. Путін заперечує будь-який ризик і висміює США. (7 та 19 березня 2024 р.). З моменту вторгнення в Україну російські спецпідрозділи і сили безпеки мали завдання здійснювати терор в Україні і придушувати інакомислення в Росії.

5. Теракт під Москвою, ІДІЛ бере на себе відповідальність, Росія тим часом продовжує вбивати українських громадян за допомогою безпілотників і ракет, уже більше двох років (сьогодні, 22 березня 2024 р.)

6. Російський апарат безпеки, зайнятий своїми кривавими справами в Україні, не впорався у Москві. Російське керівництво, захопившись демонізацією США, не змогло захистити своїх громадян. Що далі? На кого перекласти провину?

7. Не слід дивуватися, якщо Кремль звинуватить Україну і США у терорі в Москві і використає московський теракт для виправдання нинішніх і майбутніх звірств в Україні.

Сергій Сингаївський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *