Політика

Трамп лише вершина айсберга

Я досить обережно коментував внутрішні справи США, бо все ж таки не є експертом, а лиш більш-менш уважний спостерігач. Не давав оцінок, а лише висловлював припущення. Хіба що у випадках, коли факти були вже геть кричущі.

Мені не подобався епатажний аж до хамства стиль поведінки Трампа. Але що стосується політики щодо українсько-російських питань, то ця політика часів Трампа була значно адекватнішою, ніж політика часу Обами. За винятком того моменту, коли Трамп шантажував Зеленського через призупинення допомоги.

Трамп вибори програв.
Про це свідчать судові рішення — ніхто з них не прийняв докази Трампа як серйозні. Американська судова система все ж таки не українська, і не виконує забаганки політичних діячів. Тому не довіряти їй нема підстав. На жаль, Трамп не зумів програти гідно.

Я спокійно ставився до його судових позовів щодо виборів. У США подібні конфлікти нерідко вирішувалися саме в судах. Одначе, невизнання рішень судів і заклики далі боротися — це вже вихід з правового поля. Це вже не просто епатажність, а щось більше.

Одначе, я би уникав описувати Трампа як основне зло, усунувши яке, США заживуть як і раніше. Сама поява епатажного Трампа на політичному Олімпі свідчить про якісь глибинні процеси в США, котрі в нас не описані належним чином. Бо просто тупий поділ на праваків і ліваків — це надто спрощене уявлення.

Там явно щось глибше відбувається. Чи здатна нова адміністрація прийняти цей виклик і відреагувати на нього належним чином? Життя покаже.

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *