Політика

Цінтула боровся з «юдою»

71-річний словацький письменник Юрай Цінтула, який скоїв замах на прем’єра Словаччини Фіцу, назвав його «Іудою». Пояснюючи на допиті мотиви свого вчинку, заявив про незгоду з його політикою. Зокрема, розповів, що прагне відновити надання Братиславою військової допомоги Україні, і вважає уряд на чолі з Фіцо «Юдою щодо ЄС», тому ухвалив рішення «діяти».

Про це повідомляє словацьке видання Pravda з посиланням на постанову про досудове ув’язнення підозрюваного. Крім того, Цинтула критикує тиск, що чиниться урядом Словаччини нa незалежні ЗМІ і скасування Спеціальної прокуратури.

За словами підозрюваного, рішення словацької влади викликають у нього безсилля та розчарування. При цьому нападник уточнив, що не збирався вбивати Фіцо. Він лише хотів завдати шкоди здоров’ю глави уряду, щоб він не міг виконувати прем’єрські функції й надалі проводити свою політику.

Один із свідків, слова якого наводяться в судовому документі, стверджує, що чув, як Цинтула лаяв уряд зa улесливу і прихильну поведінку прем`єра Роберта Фіцо щодo РФ та Угорщини.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *