Політика

Тупикове запитання в короткому інтерв’ю

Чому у ворогів України все виходить, а в людей проукраїнських – ні? Сьогодні мене про таке спитали в короткому інтерв’ю. Відповідь — проста. За Медведчуком, Портновим, Єрмаком тощо стоїть сильна держава — Росія. Так, сильна, особливо — ідеологічно та ресурсно. За проукраїнським громадянином держава Україна не стоїть.

Такий українець не має жодної державної підтримки. Тому Медведчук і судиться з книжкою, а Портнов — із підручником.

А націонал-демократи розуміють: у них, у цих антиукраїнських людей, на жаль, перевага. Бо сама наша держава дає їм такі можливості. Як і реванш загалом.

Чи є в теорії варіант судового позову «Кокотюха проти Медведчука»? Є. Ну, це як мені радять писати скаргу на бармена, який ігнорує українську мову. Чи має Кокотюха шанс виграти в Медведчука, хоча моє діло справедливе? Ні, шансів нема. Бо за Кокотюхою не стоїть держава, ні своя, ні чужа. Бо в мене нема ресурсу, людського й фінансового. Бо позови проти Медведчука, Портнова і працівниці міні-маркету однаково вичерпають мою нервову систему і не дадуть позитивного для мене результату.

Тут без сильної держави не обійтися. Ідеологічно сильної. В нас є мотивовані громадяни. Та нема мотивованої більшості. Тобто, є — 73%, які від Зеленського перетікають до Медведчука.

Андрій Кокотюха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *