Політика

Ультиматум Байдену

Сенатори США оголосили Джо Байдену ультиматум через «Північний потік-2». Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg. Сенатор Пет Тумі та 11 інших республіканців у банківському комітеті Сенату погрожують заблокувати двох кандидатів у казначейство, якщо адміністрація Байдена не змінить свою позицію щодо газопроводу з Росії до Німеччини та не запровадить нові санкції щодо проекту.

«Трубопровід природного газу «Північний потік-2» безпосередньо завдає шкоди інтересам національної безпеки Сполучених Штатів Америки, а також наших союзників і партнерів», — йдеться в листі сенаторів до міністра фінансів Джанет Єллен.

«Якщо проект буде завршений, то він посилить зловмисний вплив Володимира Путіна на Європу, наразить на небезпеку Україну та заохотить Росію до подальшої агресії». Сенатори обіцяють заблокувати на слуханнях в Комітеті з банківської діяльності кандидатури Брайана Нельсона та Елізабет Розенберг — вони повинні обійняти посади у сфері контролю виконання санкцій.

Також республіканці вимагають від Байдена відмовитися від політики не запровадження санкцій проти російсько-швейцарської компанії-оператора газопроводу Nord Stream 2 AG якою керує колишній канцлаер Німеччини Герхард Шредер, котрий є близьким другом Володимира Путіна.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *