Хвиля Десни » 29 Липня, 2021

Daily Archives: 29 Липня, 2021

Культура

У той спекотний липень…

Published by:

11 років тому, була така ж спека, як і сьогодні. Весь липень 2010-го я жила в будинку батьків, чого не було давно, я навіть не поясню зараз, з чим було пов’язане те рішення… Можливо моя підсвідомість знала, що це останні дні та останнє літо разом… Ми говорили, говорили, говорили, розказували одне одному так багато, ніби не розмовляли все життя…

Continue reading

Політика

Ультиматум Байдену

Published by:

Сенатори США оголосили Джо Байдену ультиматум через «Північний потік-2». Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg. Сенатор Пет Тумі та 11 інших республіканців у банківському комітеті Сенату погрожують заблокувати двох кандидатів у казначейство, якщо адміністрація Байдена не змінить свою позицію щодо газопроводу з Росії до Німеччини та не запровадить нові санкції щодо проекту.

Continue reading

Суспільство

Поп-фестіваль самодєржавного православія

Published by:

Масове вуличне інсценування путінської статті про «єдіний народ», яке організували у серці Києва онуфріївські похресники ФСБ-шної секти Кіріла Гундяєва, засвідчує, що центральний офіс МВС України, схоже, пригрівають на Огарьова, 6, а штаб-квартиру СБУ мостять десь у закутні Лубянкі.

Continue reading

Суспільство

Болотяні привиди між хрещеного люду

Published by:

Київська Русь була хрещена неодноразово і за багато років до офіційної дати. Усі без винятку хрещення Київської Русі відбувалися до 1054 року, тобто до поділу християнської церкви на православну і католицьку. До того ж Русь хрестив патріарх, підлеглий Риму. Але Московію це не хвилює. Вона століттями затято знищує усі свідчення історичного значення на цю тему і покриває фальсифікації Івана Калити, Бориса Годунова, Петра Першого, Єкатерини ІІ та інших німців з татарами, які не мали жодного відношення ані до Київської Русі, ані до роду Рюріковичів, єдино руського і легітимного.

Continue reading

Культура

Останні дні Максима Рильського

Published by:

24 липня – День кончини Максима Тадейовича Рильського. Він відходив довго, болісно і страдницьки. Київським лікарям так і не вдалося встановити діагноз. Нестерпні болі пояснювали радикулітом. Тільки згодом консиліум встановив невиліковну хворобу – злоякісна пухлина підшлункової залози. Але дідусь, мабуть, здогадувався, що вже не підніметься, ще у квітні попросив батька відвезти його помилуватися перелітнім птаством на улюблені «дарницькі» луки в район сіл Позняки, Осокорки, Вишеньки.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Окрадене село

Published by:

В певному й цілком збагненному сенсі село становить найвищу вершину серед соціальних досягнень людства. Цей сенс сьогодні відкинутий далеко на узбіччя світового прогресу, а отже куди вищими нам видаються інші людські соціальні структури, такі як містечко, місто, держава, національність, національні та транснаціональні корпорації та багато чого ще.

Continue reading

Суспільство

Фарисеї із середньовіччя

Published by:

Хода московського патріархату в Києві задумувалась як альтернатива Революції Гідності. Сам дияволоподібний Онуфрій поклав квіти до пам‘ятного знаку Жизневському — лицемірство дуже високого рівня. І всі ці прихожанки з дітьми без козломордих своїх муженьков, за яких жінки відмолюють гріхи, — це знущання з Христа.

Continue reading