Політика Суспільство

В обіймах шотландського віскі

Чи є підстави для хорошого настрою? Можна щось і відшукати на кшталт: розпускаються за вікном бруньки, світить ласкаве сонце, цвірінькають пташки, дні стають довшими, а ночі – коротшими… Але мої вихідні минули в іншій атмосфері, в обіймах шотландського віскі: помер друг і старший наставник Степан Хмара…

Поховали Героя України у неділю; а 24 лютого відзначив другі роковини початку повномасштабного вторгнення російських агресорів в Україну; над моєю рідною Буковиною вже літають «шахеди»…

Мюнхенська конференція з питань безпеки завершилась пустопорожніми заявами окремих діячів і деклараціями від імені ЄС і НАТО — жодної певності в голосі спікерів, жодного конкретного і позитивного послання українцям. Вчорашня міжнародна конференція у Парижі різонула заявою канцлера Олава Шольца про те, що Німеччина не планує прередавати Україні далекобійні ракети TAURUS. Мовляв, як хочете — так і воюйте. Такі необходні нам снаряди все ще «в дорозі».

Допомога від США вже навіть і не в дорозі, а наглухо застрягла в Конгресі. … Усі позитивні ініціативи так званих партнерів і союзників сформульвані в майбутьному часі.

Не нагнітатиму песимістичні настрої, лише констатую голі, дистильовані факти і як кожен песиміст чекаю на приліт «Чорного лебедя». А якщо, не дай Бог, Україна не переможе у цій війні — це не буде поразкою України… Це буде поразка усього демократичного світу з усіма їхніми хваленими НАТО, ЄС, G7 i всіх решти!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *