Політика

В пошуках лідера сонячним днем і зі свічкою

Тихановська «з папірця» закликала білорусів не виходити на протести… Отже, білоруські протести — без лідера. Окей. Жодних порівнянь, просто нагадаю: Майдан 2013-2014 теж був протестом без лідера. Хто був лідером? Арсеній Петрович? Віталій Володимирович? Олег, прости, Господи, Ярославович? Їх уже тоді охрестили Триголовою Опозицією і, за чутками, вони між собою с*алися, хто лідер…

Вони ходили на перемовини з Упирем, бо з іншими Упир не говорив. Або — говорив би, якби Майдан мав реального лідера, з делегованими повноваженнями. А не оте «на трьох».

Згадайте, хто при пам`яті: щоразу, коли вони виходили від Упиря — їх хотіли бити. Особисто бачив і відчув атмосферу шкірою на Грушевського в ніч із 22 на 23 січня. Тоді вже пішли перші вбивства.

Хто ж був лідером українських протестів?!
Не згадуйте мені тут Святого Кузьму, який 2004-того підтримував Упиря на виборах, бо, бачте, групу «Скрябін» треба чимось годувати і за щось утримувати…

Інших святих теж не треба згадувати.
Назвіть реального лідера (?!). Не того, кого ви персонально вважаєте своїм лідером чи лідером вашої локальної спільноти. А Лідера, беззаперечного. Проукраїнського. Націонал-демократа. Який назве Росію ворогом та агресором. Для якого персональні вороги теж триголові — Путін, Медведчук, Зеленський.

Хто готовий взяти на себе відповідальність і не зважати на те, хто що про нього пише в Фейсбукови. Хто робить помилки і виправляє їх?

Висновок: Майдан теж був самоорганізованим протестом без явно вираженого лідера. Саме тому жодна з трьох голів і не була обрана президентом у травні 2014 року. Ним став той, хто був поруч, у тіні, небагато світився і — кажіть, що хочете, — справді вкладав свої гроші в забезпечення.

Чому зараз Україна в *опі?
Бо протести знову без лідера. До чого тут Білорусь?

А до того, що Бацьку треба скидати на*ер. Хто на його місце — вопріс вопрісів. І ми з притомними білорусами тут в одному човні. Бо кого було замість Триголової Опозиції тоді, в 2014-тому? Кого замість Зеленського зараз чи в найближчій перспективі? І хто на місце Лукашенка?

Особисто я за притомних білорусів, якщо що.

Андрій Кокотюха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *