Політика

В середині імперського кокона

«От розвалимо Росію, оце й буде справжня перемога»… Говорять таке не якісь теоретики-мрійники. Про це кажуть чинні військові керівники й політики України. А чи посильна, чи реальна така ціль не тільки для нас, а для світу демократії в цілому? Шанувальники Рейгана, Тетчер скажуть: так, це можна повторити…

А я скажу по-іншому. Рейган і Тетчер валили комуністичну імперію, яку вважали імперією Зла. Цю імперію, яка зжила себе, завалити можна було. Але російську імперськість і великодержавний шовінізм не зміг здолати ні Лєнін, ні Сталін, ні Гітлер, ні Хрущов, ні Горбачов, ні Рейган з Тетчер.

Так, вона в самій ментальності різноликих, генетично не споріднених народів. Ті, хто був ментально чужий, державно відмежувалися від імперськості. Лишилося заіржавіле від крові і невгамовної люті ядро.

Як розвалити, розколоти, розтрощити його — ось у цьому суть.

Ми, і тільки ми, можемо разом з литовцями, фінами, латишами, естонцями, поляками добити російську імперію. І нищачи нафтогазову структуру, комунікації, нафтоперевалку, летовища, газогони, електрогенеруючі об’єкти, ми показуємо зацікавленим сусідам єдино можливий шлях до кощєєвої смерті. Там має бути суцільна руїна. Тільки тоді з-під руїни може прорости принципово нове.

Більше диверсій, більше спецоперацій, кібератак, більше Мосада… І менше хизування і афішування… Ми ще не зовні імперського кокона, ми ще в середині. А тільки зсередини і можна знищити цю потвору.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *