Політика

Віслюкові вуха із-під капелюха

Я давно казав: вони не навмисно. Це просто у них розумово-освітній рівень такий. Для пана Мілованова оце от і є інноваціями. Він навіть зараз, коли під тиском суспільства неподобство виправили, продовжує впиратися. Риторичне питання: чи є збігом, що Мілованов — це той самий «інтелектуал», який книжки сам не читає й іншим не радить?

Якщо хто забув, цитую «ізрєчєніє» цього «гіганта мислІ»:
«Книжки – це развлєкуха, а не освіта. Сьогодні мені подобається інша развлєкуха – серіали та кіно, подорожі та ресторани. А також танці та клуби. Так, інколи я читаю книжки, але тільки для развлєкухи».

Читати книги йому нудно. А потім воно відверто не розуміє, чому українців обурює відьомський символ на площі, яка називається іменем святої. Це ж так «прикольненько». Це ж така «суперінновація» — символ темних сил на тлі хрестів тисячолітної української святині. Це «красивенько».

Ні, пане Мілованов.
Читання книжок – це не «развлекуха». Це розширення кругозору. Це розвиток уміння логічно мислити. Уміння аналізувати інформацію. Уміння приймати правильні рішення. Нарешті, це різнобічність особистості, її емоційне і естетичне удосконалення. Про розумну, цікаву людину кажуть: «вона начитана».

Мілованов явно не розуміє, що більшість інформації ми черпаємо саме з книжок. Не з серіалів і не розмов з друзями. Економіка, фінанси, історія, географія, література, філософія, медицина та тисячі інших галузей знання закладено в книжки.

Навіть якщо вони в електронному форматі. Навіть у Вікіпедію інформація потрапляє з книжок. І сиві професори, які читали Мілованову лекції (сумніваюся, що він їх слухав, бо не молов би таких лютих дурниць), отримали свої знання саме з книг.

Тимофій Мілованов є почесним президентом Київської школи економіки. Тимофій Мілованов був міністром розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Озирніться. Бачите, яка в нас нині економіка? А яку ви хотіли, якщо у нас президенти і міністри замість читання книжок дивляться серіали та по кабаках шляються, а потім «відосики» тупі в Інстаграм «запилюють»?

Саме про таких є влучне визначення: «злиденні духом».

Павло Бондаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *