Політика

Вишиванка – як маскхалат

Мене дивує здатність декотрих українців продовжувати дивуватись черговим фейлам Зеленського. Його особистий рахунок епікфейловості вже давно пішов на десятки, і косоворотка просто один із них. Це просто нова «анна-ахмєтова», і ніщо інше. Заради справедливості варто зауважити, що торік вони обоє з дружиною вдягали автентичні українські вишиванки від крутої студії, але їм це взагалі ніяк не допомогло і медійний вибух був аналогічний, що є зараз.

А все тому, що ментально і культурно Зеленський походить із зовсім іншого культурного поля, і до української автентики і слов’ян має такий же стосунок, як я до народів Півночі.

На Джастіні Трюдо вишиванка виглядає органічніше і гарніше, аніж на Зеленському. Бо Джастін Трюдо представляє українців, предки яких приїхали до Канади у вишиванках і жупанах, і це було частиною їх буденності. І ми розуміємо, чому Джастін Трюдо щороку вдягає вишиванку.

А Зеленський представляє українців, сучасники яких перетворили вишиванку на маскувальний одяг і за нею ховають всі свої червоно-чорні справи. Мери західно-українських обласних центрів вдягають бездоганні вишиванки, але хіба це якось допомагає тим нещасним містам, котрі вони взяли в заручники і катруплять?

Володимир Гевко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *