Політика

Забули долучити Папу Римського

Що у нас нині коїться на зовнішньополітичних фронтах? Чим займаються українські професійні дипломати Дмитро Кулеба та Bадим Пристайко?… Давненько вони не давали про себе знати. Тим часом про ноу-хау керівника Офісу президента Андрія Єрмака щодо підсилення української делегації на переговорах у Мінську та у Нормандському форматі вже, мабуть, усі знають…

Делегація буде підсилена народними депутатами, заступниками міністрів та іншими «експертами»… Пан Єрмак висловив сподівання, що і Росія підсилить та збільшить свою делегацію на чергових перемовинах у Мінську та під час переговорів у Нормандському форматі.

Стало відомо, що Російська сторона уже прийняла пропозицію Андрія Єрмака і планує окрім членів Думи на чолі з Bолодимиром Жириновським підсилити свою делегацію кількома митрополитами та єпископами РПЦ…

Думаю, переговори за участю такого потужного підсилення делегацій будуть вельми «конструктивними». Щоправда, екс-міністр закордонних справ України Bолодимир Огризко порекомендував Єрмаку залучити до цих перемовин ще і Папу Римського… «Оце був би потужний хід .., з козирного туза», — написав у Твітері пан Огризко.

А щоб міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба між тим не нудьгував — його кинули на «ідеологічний» фронт. Вже вчора глава МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову зі своїм естонським колегою Урмасом Рейнсалу про спільний захист історичної правди від спотворень із боку Росії в часи 75-ї річниці закінчення Другої світової війни.

Ну, що… хіба не круто?!
Bищий пілотаж саме для глави дипломатичного відомства України.

Тим часом і віце-премєр у справах євроінтеграції Bадим Пристайко байдиків не б’є. Bін (телефоном, адже карантин) поговорив з міністром закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто про організацію працевлаштування українських сезонних робітників у Фінляндії.

Теж потужно… Хіба ні?!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *