Політика

Заячі душі з листом у Guardian

Ціла зграя західних експертів з університетів різних країн надрукувала в газеті Guardian відкритого листа, в якому закликала не приймати Україну до НАТО. Вони заперечують, що вступ України до НАТО утримав би Росію від повторного вторгнення в Україну. Вважають, що це видавання бажаного за дійсне.

Якби Україна приєдналася до НАТО, Росія мала б підстави сумніватися в достовірності гарантій безпеки НАТО – і отримала б можливість перевірити та потенційно розірвати альянс. Результатом може бути пряма війна між НАТО і Росією або розпад самого НАТО.

Виклики, які ставить Росія, пишуть вони, можна вирішити, не вводячи Україну в НАТО. Метою НАТО є не демонстрація поваги іншим країнам; це захист території НАТО та посилення безпеки членів НАТО. Прийняття України знизило б безпеку Сполучених Штатів і союзників по НАТО, створивши значний ризик для всіх.

Цей лист яскрава демонстрація їхньої інтелектуальної убогості. Вони не соромляться показувати, як вони, пардон, до всирачки бояться росію – як ботани гопника з підворітні. Вони не ставлять питання про те, що треба цього самого гопника приборкати. Вони не говорять про те, що гопника треба покарати, поставити на місце і зробити це в такий спосіб, щоб гопнику сама думка про війну проти інших народів викликала жах і мороз по шкірі.

Вони наступають на все ті ж граблі – ставлять питання про те, як гопника умиротворити. Вони не розуміють, або бояться признатися собі, що така позиція лише заохотить гопника до подальшої агресії.

Вони несміливо пишуть, що “Виклики, які ставить росія, можна вирішити, не вводячи Україну в НАТО”. А як саме? Про це жодного слова. Вони бояться про це сказати.

Вони не згадують, що Україна відмовилася свого часу від ядерної зброї під запевнення західних країн щодо безпеки України і поваги до її територіальної цілісності. Вони на згадують жодним словом, що Україна сьогодні захищає не лише себе, але і їхні тремтячі від страху, немічні тіла. Їм плювати, що українці платять за це своїми життями. Їм головне, щоб їхнє сите і нікчемне життя ніщо не турбувало.

Де той Рональд Рейган? Де та Маргарет Тетчер? Їм би було соромно таке читати. Ганьба.

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *