Політика

Зеленському відмовили

Не знаю як Володимир Зеленський це переживе, а я особисто не те що в шоці, у мене струс мозку: Зеленському відмовили у візиті до Ізраїлю! Ще 11 жовтня Офіс президента звернувся до керівництва Ізраїлю з проханням дозволити Володимиру Зеленському відвідати Ізраїль на знак солідарності з народом цієї країни в зв’язку із нападом на Ізраїль терористів ХАМАС.

Однак Ізраїль відповів відмовою на запит Офісу президента України. Ізраїльський часопис The Times of Israel з посиланням на івритомовні ЗМІ повідомив, що ізраїльська сторона мотивувала відмову тим, що зараз візит Зеленського “не на часі”.

Однак справжня причина, мабуть, пов`язана з побоюваннями Ізраїлю протистояти Москві, яка має велику військову присутність у Сирії та великий вплив на ХАМАС, Хезболлу та Іран.

Видання The Times of Israel нагадує, що “Ізраїль неодноразово висловлював підтримку Україні після вторгнення російських військ в Україну в лютому минулого року, але не пропонував військову допомогу, що викликало дипломатичну напругу між Києвом і Тель-Авівом. Ізраїль просто не наважувався допомагати Україні і протистояти цим Москві, яка має велику військову присутність у Сирії.

А можливо є й інші підводні течії й підводні камені ізраїльської дипломатії та системи безпеки, про які нам не відомо.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *