Хвиля Десни » 17 Жовтня, 2023

Daily Archives: 17 Жовтня, 2023

Культура

Франц Кафка і Феліція

Published by:

Дочитав біографію Франца Кафки, авторства Алоїза Принца (видавництво Темпора, 2023) Історія кафкового одруження – одна з найдраматичніших тем в світовій літературі. Які там Ромео і Джульєта? Наречену звали Феліція Бауер. Вона жила в Берліні і працювала у фірмі виробництва диктофонів. Високий кафкіанський світ був їй непонятний і чужий. Десь як для Ликери Полусмак світи Тараса Шевченка.

Continue reading

Політика

Польські вибори…

Published by:

Не буду себе завчасно тішити попередніми результами виборів у Польщі… Послухаюсь мудрих: “Не кажи “гоп”, доки не проїхав Чоп”! Відомо, що у Польщі була дуже висока явка виборців і, за попередніми підрахунками, опозиційна коаліція на чолі з Дональдом Туском зможе сформувати новий уряд Польщі. Виступаючи перед прихильниками лідер “Громадянської коаліції”, експрем’єр Дональд Туск заявив: “Польща перемогла, демократія перемогла. Це кінець поганих часів, це кінець керівної партії Партія і справедливість” (ПіС).

Continue reading

Політика

Зеленському відмовили

Published by:

Не знаю як Володимир Зеленський це переживе, а я особисто не те що в шоці, у мене струс мозку: Зеленському відмовили у візиті до Ізраїлю! Ще 11 жовтня Офіс президента звернувся до керівництва Ізраїлю з проханням дозволити Володимиру Зеленському відвідати Ізраїль на знак солідарності з народом цієї країни в зв’язку із нападом на Ізраїль терористів ХАМАС.

Continue reading

Політика

Про ІІІ світову

Published by:

Світ наривається на Третю світову. Одні очікують на це, як на невідворотнє, інші роблять усе, щоби вона нас точно не оминула. А дехто взагалі розцінює ескалацію як шанс. Особистий чи геополітичний. Головне – використати момент. Це найнебезпечніші авантюристи. А є такі, хто намагається усунутися від колективної відповідальності в надії вчергове відсидітися на галерках подій і ризиків, ну, принаймні, у партері.

Continue reading