Політика

Жлоби усіх країн єднайтеся…

Чому в США можливий Трамп-президент? Найочевидніша відповідь: його підтримують люди, котрі не мають освіти рівня коледжу. Сам Трамп не має того коледжу. Одним словом, реднеки не розуміють, що велич США — це світове лідерство, а не ізоляція. І в Польщі є свої реднеки без жодної освіти, що закликають Путіна навести порядок в Україні і в ЄС.

І це не означає, що росіяни оплачують реднеків чи польських тупих фермерів. Це означає, що і в цивілізованих країнах є жлобський електорат, який вірить у сильну руку і в сміливого хлопця, вождя, лідера, що прийде і порядок наведе.

Жахливо, що в часи суцільної грамотності, в часи інформативного суспільства відбувається ось таке середньовіччя. А чому воно можливе? Думаю, що в основі усього цього лежить те, що люди перестали відрізняти добро від зла.

Толерантність — річ гарна, але не можна толерувати вбивство, агресію, дезінформацію, шантаж (а польські фермери разом із польською владою займаються на кордоні саме шантажем, вимагаючи собі дотацій від Брюсселю).

Західний світ заточений на вирішення проблем правовим шляхом, але коли у дію йде сила — правовий шлях гальмує. Я думаю, що Захід таки вирішить ці проблеми, але Путін — не божевільний. Він чудово знав, як довго працює демократія, якою вразливою вона є перед грубою силою. Він чудово знав, що під його знаменами можуть об’єднатися жлоби з усього світу.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *