Хвиля Десни » 22 Лютого, 2024

Daily Archives: 22 Лютого, 2024

Культура

«… Людина із шовку і сталі»

Published by:

«Людина із шовку і сталі» – так свого часу Євген Маланюк назвав Андрія Мельника, суспільно-політичного військового діяча. 20 лютого на Львівщині відбулася Друга всеукраїнська науково-практична конференція «Андрій Мельник та його доба». Учасники конференції відвідали село, де народився військовий діяч ( Воля Якубова Дрогобицького району), поклали квіти до пам’ятника Андрію Мельнику, могил його батьків, відвідали недавно створений музей-садибу в хаті родичів Мельника.

Continue reading

Політика

Ліберали позичають в чорта роги

Published by:

Найрадикальніші патріоти закликають бути обережними в оцінках сусідів з Польщі: треба єднатись, бо від сварок наших завжди виграє тільки Москва. Це така витончена стратегічна мудрість. Справді, другий фронт нам ні до чого. Що нам треба — так це надійні партнери по коаліції, а якщо їх немає, то хоча б ясність з ким ( з чим) ми маємо справу ось відразу за Карпатами.

Continue reading

Економіка Політика

Лабіринти «схематозного» зерна

Published by:

Замість проклинати поляків – може, варто спитати своїх царевичів, чому в них така німа й імпотентна позиція? Чому не оприлюднюють даних по кожному трейдеру? Де список кінцевих зернових бенефіціарів? Чому не ініціюють спільний із поляками моніторинг недобросовісних імпортерів? Маю марну надію, що наведені нижче пункти трішечки розширять жителям бульбашки розуміння зернової проблематики.

Continue reading

Політика

Жлоби усіх країн єднайтеся…

Published by:

Чому в США можливий Трамп-президент? Найочевидніша відповідь: його підтримують люди, котрі не мають освіти рівня коледжу. Сам Трамп не має того коледжу. Одним словом, реднеки не розуміють, що велич США — це світове лідерство, а не ізоляція. І в Польщі є свої реднеки без жодної освіти, що закликають Путіна навести порядок в Україні і в ЄС.

Continue reading