Політика

«Звєзда» Нормандського формату

На пресконференції Нормандської четвірки в Парижі преЗЄдент України під особисті гарантії запросив російських журналістів в Україну, і це при тому, що упродовж останніх років в‘їзд російських пропагандистів офіційно заборонено.

Пробний камінець кинуто.
Першим на запрошення Зє відгукнувся телеканал «Звєзда», який належить міністерству оборони РФ — відомству, що безпосередньо задіяне в агресії Росії проти України.

Отже, свідомо чи несвідомо Зє спрацював на користь Москви.

Якщо це справді свідомий крок глави української держави, то це можна розцінювати як одну із найбільших поступок Кремлю й відкрита демонстрація намірів здачі інтересів України. І цей крок, очевидно, має прямий зв‘язок і з тим, що телесеріал «Слуга народА» за участю Зє як режисера-постановника й виконавця головної ролі Москва надумала демонструвати на своєму телебаченні.

Якщо це несвідомий крок, тоді факт запрошення ворожої пропаганлистської машини на свою територію, як і згода на демонстрацію свого телесеріалу в РФ, є свідченням низького рівня національної свідомості й громадянської зрілості/відповідальності гаранта Конституції України.

З якого боку не подивись, Зє та ЗєКоманда демонструють очевидне небажання очищення інформаційного простору України від кремлівської пропаганди, а значить — і захисту інформаційного суверенітету України.

Про підтримку створення україноцентричної системи ЗМІ в такому випадку не доводиться й сподіватися.

Українські журналісти стримано обговорюють цю подію, не подаючи посилань на телесюжет «Звєзди», мотивуючи це небажанням рекламувати заборонений в Україні російський телеканал, правда, при цьому радять бажаючим знайти його в Ютюбі.

Українська Світова Інформаційна Мережа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *