Спорт

Хочуть їсти «з однієї миски»

Олімпійське золото, франчайзові та регулярні пояси, абсолютне чемпіонство і верхівка світових рейтингів: світ знає Олександра Усика та Василя Ломаченка як найуспішних боксерів планети. Вони вже досягли у світовому боксі захмарних висот.

Однак на батьківщині цих героїв сприймають неоднозначно. Релігійні, національні та політичні погляди Усика і Ломаченка не просто не прийнятні більшості українців, вони відверто огидні. Особливо після останньої «гастролі» цих спортсменів.

Окрім боксерської кар’єри, хлопці вирішили взятись за акторство. І записалися до студії пропагандистських фільмів московського патріархату. Спонсорами нової кінострічки, де в головних ролях Ломаченко та Усик, є чоловічий монастир у селі Корсунь з Орловської області та Києво-Печерською лавра, що нині кишить коронавіросом.

Фільм називається «Здрастуй, брате! Христос воскрес». Окрім наших «героїв спорту», міць «дружніх обіймів» грають московити — боєць рукопашного стилю Назаров і боксер Трубников.

Ось що українські зірки світового спорту наговорили в цьому «кіно».

«Мені про Росію казали, що це країна, яка воює з нашою країною. Це не вкладається у моїй голові. По суті, ми є одним народом…», – каже на камеру Василь Ломаченко і виглядає не як притомний, нормальний чоловік, а мов космонавт, який щойно повернувся із далекої планети і якого до тями приводили не медики, а московські попи.

«З хлопцями, які живуть, приміром, у Москві, ми тренувалися і пили чай з однієї чашки і їли кашу з однієї миски, а тепер, бачте, хтось ділить портфелі, а я маю ділити дружбу з цією людиною? Та я буду продовжувати з ним дружити. Мене не обходить, те що мене хейтять або обзивають, у мене є своя думка» – ще більш огидні «перли» розбризкує Олександр Усик, якому навіть невтямки, як його використовують у брудній пропаганді, аби не тільки Усика, а всю Україну примусити їсти «з однієї миски» і «пити з однієї чашки».

І це лише дрібка прямої мови… Там такого аж на 40 хвилин…

Щодалі скандал довкола цього фільму, який показує одверту колаборацію, зростає. Мерзенна примітивна рептилька про «братські народи» тоді, як на Донбасі від рук російських окупантів гинуть наші кращі хлопці, не викликає нічого більше, аніж обурення.

Підтримку мільйонів співвітчизників Усик і Ломаченко втрачають на очах. День тому їх внесено до списку порталу «Миротворець». Їм інкримінують публічну позицію щодо заперечення російської агресії, участі в антиукраїнських пропагандистських заходах країни-агресора, закидають маніпуляцію суспільно значущою інформацією.

І як кульмінація цього сумного боксерського водевілю – з’явилась заява генерального секретаря Федерації боксу Росії Умара Кремльова, де сей очільник запевняє: «… готов організовать для Ломаченки и Усіка российскоє гражданство»…

Тетяна Савинець, «ГРІНЧЕНКО-інформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *