Спорт

«Как им ето удалось?!…»

Реакція Росії на вихід України у чвертьфінал Європи з футболу не була не очікуваною. Перемога збірної України викликала шок в російських ЗМІ. З політичних мотивів російське телебачення не показувало матч між Україною і Швецією. У РИА Новости вдали, що такої події не було.

Натомість газета «Правда» та видання «Новые известия» гру між Україною і Швецією звели до того, що в українській фанзоні побили російського вболівальника і відібрали в нього російський прапор.

«Российская газета» дала відеорозмову колишнього російського футболіста Євгена Ловчева і коментатора Нобеля Арустам’яна: «Украина в четвертьфинале Евро. Как ей это удалось?»

З приводу перемоги української збірної злобно прошипів у своєму відеоблозі і російський пропагандист Володимир Соловйов. Газета «Труд» після перемоги України надрукувала традиційну мантру Путіна, що українці і росіяни – один народ.

І лише газета «Московский комсомолец» подала стриману фахову аналітику, відзначаючи вольові якості української команди, здатної в останній момент мобілізуватися на перемогу.

Україна на восьмому році війни з Росією залишається пасіонарною і успішнішою за Росію країною і на чемпіонаті Європи з футболу, і на Євробаченні. Що ж, залишається сказати: слава Україні!

Володимир Даниленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *