Спорт

Вороння проти Зозулі

В іспанській футбольній першості між командами «Райо Вальєкано» та «Альбасете», фани «Райо» скандували на адресу українського форварда Романа Зозулі: «Зозуля – чортів нацист». Арбітр матчу двічі зупиняв гру.

На другий тайм команда «Альбасете», на знак солідарності з українцем, на поле не вийшла.

Іспанська федерація футболу вже опублікувала заяву, в якій підтримала рішення арбітра Хосе Антоніо Тока зупинити гру: «… Ми продовжуємо працювати над викоріненням насильства, расизму та ксенофобії в іспанському професійному футболі…»

Сам Роман Зозуля, судячи з телетрансляції, реагував на поведінку фанатів спокійно. Але пізніше віце-президент «Альбасете» Віктор Варела зізнався, що «Зозуля не зміг стримати сліз у роздягальні…»

Фанати мадридського клубу вважають Зозулю «нацистом» лише через те, що він допомагає українській армії! Це саме ті фанати, серед яких є люди, що воювали в Україні на боці окупантів!

Зозуля міг відмовитися від участі у матчі проти своєї колишньої команди (за яку, до речі, не зіграв жодного матчу через радикальну позицію тих-таки вболівальників), керівництво не заперечувало, але він, розуміючи, що трибуни влаштують обструкцію, вирішив усе-таки вийти на поле. «Альбасете» міг у перерві замінити Зозулю і продовжити матч, але вся команда пристала до рішення не виходити на другий тайм.

Браво, Зозуля! Браво, «Альбасете»!

Чекаємо на подальшу реакцію футбольних властей Іспанії, а також УЄФА та ФІФА. Віриться, що реакція буде адекватною. Цього разу дійшло справді до великого скандалу.

Читав уривок інтерв’ю одного з фанатів «Райо», з тих, котрі їздили у «відрядження» на Донбас. Він, зокрема, мажорно розповідпає, як з Іспанії відправився до Ростова-на-Дону, а вже потім перетнув український кордон…

Цей, з дозволу сказати, вболівальник навіть не намагався верзти нісенітницю про «повстанців», які потерпали від дій «українських націоналістів», він чітко заявив, що воював на боці Росії…

Іспанська поліція про все знала, його затримали, але через 5 годин відпустили без жодних звинувачень. І це теж свого роду феєрично! Це ще один приклад нівелювання європейських цінностей, моральна деградація і втрата інстинкту самозбереження, на жаль, характерні для сучасної Європи.

Це, врешті-решт, збірний образ тих, хто кричав на іспанському стадіоні нашому Романові Зозулі — «нацист».

«Фашисти майбутнього називатимуть себе антифашистами», – сказав колись Вінстон Черчилль, і виявився пророком.

P.S.
«Ксенофобія, розпалювання міжнаціональної ворожнечі і грубе хуліганство! Інакше не можна назвати те, що відбулося в Іспанії під час поєдинку ФК “Райо Вальєкано” проти клубу “Альбасете”, за який виступає наш Роман Зозуля.
Образи, які лунали на адресу нашого співвітчизника і відданого патріота України, мають стати об’єктом ретельного розслідування з боку іспанської поліції.
Щиро вдячний арбітру матчу, який ухвалив рішення не продовжувати поєдинок. Щиро дякую клубу “Альбасете” за підтримку Романа. Вдячний керівництву іспанської футбольної федерації — Ла Ліга, яка вже засудила поведінку вболівальників “Райо Вальєкано”.
Ксенофобії, расизму та іншим проявам нетерпимості не місце на футбольних трибунах!!!
Романе, Українська асоціація футболу і вся Україна підтримують тебе! Слава Україні!» — написав на своїй сторінці у Фейсбук президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

Сергій Бригар, «ГРІНЧЕНКО-інформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *