Суспільство

А в нас – лиш ковбаса і майонез…

В інтернет-мережі жваво полемізується емоційні розповідь українського лікаря, який працює зараз в італійській лікарні. Заради цікавості перечитав ті враження й собі. То є звичайні польові замітки, як в Італії круто, і як у нас все жахливо…

Реально, українці хворі на комплекс меншовартості і мазохізм. Більшість з нас принижують самі себе і отримують від цього задоволення.

Нашим людям подобається по тисячу разів наголошувати собі і всім довкола: Подивіться!! Подивіться!!! В нас все жахливо!

Це як народитись і жити в «хрущовці» все своє свідоме життя, а потім випадково потрапити в особняк до крутого бізнесмена, ходити по території, фоткати ванни, мармурові сходи, відкривати холодильники і надсилати фотки своїй сім’ї на вайбер з приписами: подивіться, як люди живуть! Гляньте яка ванна з бульбашками! А в холодильнику стільки продуктів, бачите?! Всьо для людей! А в нас вдома тільки ковбаса варена і майонез!

То шо тепер має зробити та сім’я з комуналки? Сісти і плакати? Чи одразу повіситись? Чи шо вас так, бляха-муха, дивує в тих фотках з італійських лікарень?!

За двадцять років пів-Галичини виїхало на заробітки, бо там крута економіка, така, шо навіть геть неосвіченим і без хороших кваліфікацій українцям платять по 1000 євро, і це нікого не дивувало, а тут раптом – бляха, оце лікарні!!! Нічосє!!! Отета паварот!

Бо щоб не жити в комуналці — треба шо?
Правильно, треба навіть не працювати, а херачити! Треба шурупати мозгами, здобувати освіту, вчитись керувати фінансами, організовувати бізнеси, платити податки. І тоді наша українська економіка з комуналки переселиться хоча б у двокімнатну квартиру в цегляному будинку. А там ще трохи – і власний будинок може буде.

Бо чудес не буває.
Мене дико бісять оці люди, які хочуть, щоб вся країна сиділа вдома рік безвилазно, «бо гроші то херня, основне здоров’я», і одночасно, щоб були круті лікарні з безкоштовними ліками.

Аж трясе!

Володимир Гевко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *