Суспільство

Єхал Вася вдоль граніци…

Колись, а якщо бути точним, то до 2015 року, я, як і багато моїх наївних співгромадян, теж вірив, що є інші, «адекватні росіяни», які не просто засуджують агресію РФ проти України, а й реально підтримують нас…

Моїм улюбленим російським музикантом на той час був громадянин Швеції Васілій Кісєльов, більше відомий як Васілій К (переконаний, що це класний, можливо навіть один із найкращих сучасних російських поетів, та ще й з гітарою, з рок-гуртом, але…)

У 2014 році він практично відразу засудив дії РФ. Ну, думаю, Вася справді класний чувак, молодець!

А потім проходить не так багато часу, менше року, і пише Вася у своєму Твіттері таке: «Ехал вдоль украинской границы — полно военной техники: танки, артиллерия… Страшно и больно. Хочется спросить у тех, кто за этот ужас отвечает: зачем это, в кого вы собираетесь стрелять? Там такие же русские люди. Вы стреляете в своих!».

От у цьому, власне, і вся суть.
До речі, Васілій, який народився в Мурманську, тривалий час жив не лише у Швеції, а й у Криму, в Севастополі, мав українське громадянство, а потім пішов, та й отримав російський паспорт із севастопольською пропискою. Прокоментував це так: «Не вижу проблемы, Крым — это действительно не Украина, потому что там нет украинской культуры…».

Відтоді руський рок для мене вмер, жодної їхньої музики в моєму плеєрі нема! І це класно! Від усього російського потрібно очищуватися!

Сергій Бригар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *