Суспільство

Хто зупинить писунів?

Це неймовірне жахіття: будинки, ворота, вхідні двері до під’їздів – обписані, і це в столиці! Завдається значна фінансова шкода не тільки власникам споруд, а й міському бюджету.

Хто вони – бездушні, нахабні, невиховані сопляки? У яких навчаються школах, вишах? Хто їхні батьки, який мають світогляд, чому так чинять? Не раз чув невдоволення на їхню адресу: «Щоб руки повикручувало», «Хто таких іродів народив?», «Чому влада міста нічого не робить?».

А й справді – чому?!

… Щодень на лекції прямую од Золотих воріт вулицею Ярославів вал, завертаю на Гончара – ліворуч і праворуч різнокольорова писанина — наче йдеш тунелем жахів!

Минулого року прочитав статтю: «Як у Києві каратимуть любителів малювати на стінах», ось відповідь начальника управління контролю за порядком КМДА Тараса Панчія: «Чистоту стін повинні контролювати балансоутримувачі (тобто ЖЕК або ОСББ), а якщо вони не справляються зі своїми обов’язками, ми їм виписуємо приписи. Передбачаються і штрафні санкції за таке адміністративне порушення: для фізосіб – 340-1360 гривень, для юросіб чи посадових осіб – 850-1700 гривень».

Тобто – не «угледів», хто шкодить фасад – окрім того, що писанину треба замалювати (а це коштує чималі гроші), тебе ще й оштрафують – ну й ну! А як ЖЕК або ОСББ можуть «справлятися», коли хамло шкодить вночі, потайки, пане Панчій?

Якщо ви такі «розумні давати примітивні поради» — вловіть хоч одного, покажіть приклад, як «справляєтеся» з писунами… Де, пане Тарасе, покарані, де «відрублені руки»?

Чому КМДА не встановить відеокамери на хоча б головних вулицях, де кияни, гості, туристи насолоджуються історичними пам’ятками?

Чому?, чому? – йолки палки – і скільки можна ставити отаке запитання? Чому їх, якщо й упіймали – не штрафують, не примушують відпрацювати – зафарбувати писанину власним коштом? Нарешті – посадити на рік до в’язниці, виселити бидлоту зі столиці – і про це розповідати в медіаефірі щоденно!

Та створіть врешті «поліцію порядку», забезпечте відеокамерами, сучасною технікою і розпочніть масштабне полювання на писунів! Очистіть столицю від бандюг, писунів, злодюжок, а не можете — пишіть заяви на звільнення!

… Погоджуюсь з одним політиком, котрий недавно з’явився в Києві і сказав в ефірі одного з телеканалів: «Не був у Києві чотири роки. Пройшовся вулицями – не столиця, а село. Немає господаря!». Справді срамота!

Віктор Жадько

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *