Суспільство

Коронавірус гуляє Європою…

Через коронавірус армія безробітних у Європі зростатиме в десятки разів. Якщо бути точним, то ця армія безробітних вже другий день поспіль поповнюється новими людьми і цілими галузями.

Першими «лягли» туристичні агентства, туроператори і HoRеCа (готелі, ресторани, кафе) у Італії, Австрії, Швейцарії, Франції… Це лиховісне відлуння докотилося вже й до Німеччини та країн Бенілюксу.

Під удар коронавірусу потрапили також автобусні перевізники від турфірм, які доставляли туристів до лижних курортів. Тепер припиняє роботу ціла низка авіакомпаній Італії, Франції, Ізраїлю, Bеликобританії та міжнародні лоукости… Якщо порожні автобуси — то треба скорочувати кількість рейсів, а відтак — і водіїв та технічний персонал.

Те саме з авіарейсами.
Порожні аеропорти — скорочується кількість персоналу, що їх обслуговує.

Сьогодні у Європі тут і там чути про так зване «тимчасове технічне безробіття». Закриваються кінотеатри, театри, музеї, виставкові, концертні зали, ресторани (зокрема мережі китайських фастфудів), стадіони, спортзали… Ну, по суті, все, де скупчується багато людей.

Bідтак, природно, що ці сектори економіки та суспільного життя найближчим часом будуть занепадати, а кількість безробітних у Європі невпинно зростатиме.

Це, поки що, попередня печальна картина в Європі. Більш чіткіше вона вималюється за кілька місяців.
Прогнози багатьох вчених соціологів невтішні. Bони вважають, що нормальне життя у Європі відновиться не раніше, аніж початок осені.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *