Суспільство

Коронавірус і національні особливості

Кожна країна дотримується карантину відповідно до ментальності свого народу. Італійці, розкуті і багатослівні, добалакалися до найвищих показників смертності і поховалися по домівках, виходячи лише на балкони попити просеко і поспівати.

Після сильного спалаху епідемії, німці моментально самоорганізувалися і мають найкращі показники динаміки одужань у світі. Шведи вирішили, що виживуть сильніші, і взагалі «забили» на епідемію. І як не дивно, скадинавський імунітет і потужна медицина тримають рівень смертності на середньому світовому рівні.

Штати не відразу збагнули усю небезпеку від коронавірусу і тепер мають те, що мають — найвищі показники захворюваності у світі. Нехай подякують Трампу, це він не бажав визнавати очевидне і зупиняти свою передвиборчу кампанію. Сподіваюся, американці зроблять відповідні висновки.

Менталітет українця то окрема тема для докторської дисертації. Одним словом, описується так — всрацімали! Трафік в Києві більший, ніж взимку, повилазали навіть ті, у кого була зимова сплячка.

Усі пруться по своїх «справах». Хтось в масках, хтось без, а у рукавицях — рідка особина. В центрі ще нічого, а у Епіцентрах бум, а на периферії взагалі нічого не змінилося, хіба тільки бабульки не сидять під парадними…

Добре, що тестують не усе населення, а малий процент, бо інакше б точно впровадили надзвичайний стан у країні. А так більшість носіїв інфекції мирно гуляють під Сонцем невмирущої української надії.

Євген Рибчинський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *