Хвиля Десни » 6 Травня, 2020

Daily Archives: 6 Травня, 2020

Ексклюзивна хвиля

Євро-2012. Хроніка від Макса і Гриціяна (частина 3)

Published by:

День четвертий

У двері моєї «хрущовки» подзвонили. Я зумисне зробив паузу і непоспіхом, голосно шаркаючи капцями у шотландську клітинку, відкрив двері. Ну? Хто б там ще міг стояти, окрім Гриціяна?! Хоча… Могла би поплутати двері чарівна панянка… Але не з моїм щастям.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Євро-2012. Хроніка від Макса і Гриціяна (частина 4)

Published by:

День шостий

З початком другого туру у всіх чотирьох підгрупах почали вирувати пристрасті, і футбол помітно пожвавішав. Гриціян зробив цікаве порівняння. Каже: то вже розпочався той алярм, ніби ти експромтом «зависаєш» у коханки та ще й на її території, і треба все робити швидко, і бути абсолютно впевненим, що твої ноги прудко побіжать, якщо би довелось побігти!

Continue reading

Культура

Задивившись у протерте дзеркало…

Published by:

Найперше, за що поважаю Михайла Слабошпицького — працьовитість. Він нетрадиційно трудящий серед українських лінькуватих літераторів. Навіть перераховувати його посади та «ниву для труда» — задовго. Згадаю лишень видавництво «Ярославів Вал» та Лігу українських меценатів, яка, всупереч табачникам та рідним бюрократам, веде багато років поспіль конкурс української мови.

Continue reading

Суспільство

Шашлик над пащекою дракона

Published by:

Коли ми їхали до вершини гори з палаючим вулканом на острові Лансароте (Канарські острови) я подумав: а якби інопланетяни приземлились саме тут? А то обвуглені чорні-пречорні і страшні кластери на увесь простір, куди лиш сягає око…

Continue reading

Суспільство

Джентльмен, «замаскований» під бомжа

Published by:

Бельгія нарешті робить перші спроби послабити карантин. Bідновили роботу фрітюрні на терасах (без фріток з майонезом у паперових кульках бельгійці жити не можуть), офісна кава на виніс… Але найударнішою стала крамниця матеріалів для шиття Veritas (нитки, голки, тканини) — кілометрова черга жінок у масках.

Continue reading

Політика Спорт

Моголи, моголи…

Published by:

У документальному фільмі, створеному РПЦ та Московським патріархатом в Україні, знялися українські боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко. Ці, з дозволу сказати, українські спортсмени розповідають про свою дружбу з росіянами та заявляють, що українці і росіяни – «єдиний народ».

Continue reading

Суспільство

Коронавірус і національні особливості

Published by:

Кожна країна дотримується карантину відповідно до ментальності свого народу. Італійці, розкуті і багатослівні, добалакалися до найвищих показників смертності і поховалися по домівках, виходячи лише на балкони попити просеко і поспівати.

Continue reading