Суспільство

Кремлівські терористи

Рашисти вдарили по центру Києва, а також одночасно по Львову, Обухову, Миколаєву, Дніпру. Запоріжжя вже третю ніч здригається від винищення цілими під’їздами… Злобний бункерний запорток мститься за Керченський міст. Воювати на полі бою успішно не може, то лупить по мирних містах. Традиційно для росіян.

Пам’ятник Грушевському вистояв завдяки тому, що був обкладений мішками з піском. Не знаю як мій Жовтий корпус університету, де я вчився, але в Червоному корпусі та науковій бібліотеці повилітали вікна. Загинули люди, які в автівках їхали на роботу…

Кремлівські пропагандони радісно шльопають у зманіжені долоньки — мовляв, ударили по Верховній Раді. Не знають, убогі, що то парламент, але не той — то ще Української Народньої Республіки.

Але є в тому своя символіка: те, що не добили у 1918-у, намагаються знити у 2022-у. Як тоді лупили по будинку Грушевського (під номінальним керівництвом Юрка Коцюбинського, а фактичним — Муравйова), так і тепер вдарили по пам’ятнику Грушевському.

Як і аналогія: як тоді чернігівську «Просвіту» били російські окупанти, так і зараз руками чиновниці з обласної ради та колишнього голови облорганізації ОПЗЖ, який нині перефарувався у тероборону, також знищують «Просвіту». Як казав один із їхніх: тому що послідовні…

Василь Чепурний

***
Такого страшного ранку не було у Києві навіть у березні. Три вибухи біля університету, а тоді ще два вибухи на Солом’янці, які я добре бачила з вікна. Мабуть, на Солом’янці впали уламки від ракет, збитих ППО. В Дарниці обстрілюють ТЕС — так інформувала мене кума, на роботі повилітали шибки — так сказало начальство.

Думаю, що вибух фури на Кримському мосту — спецоперація ФСБ. Дуже вже схемка нагадує ліквідацію дочки Дугіна. Заява Путіна про те, що вибух фури — операція українських спецслужб і стала початком цього жахливого обстрілу ракетами України, який планувався заздалегідь.

Росія сама все це замутила.

Я хочу сказати, що не варто приписувати теракти Путіна, котрий підривав житлові будинки, собі. А наша славна СБУ одразу написала завуальовано дещо, що вибух на Кримському мосту — це її рук справа. Підірвавши свій міст, Путін тепер звинувачує Україну в тероризмі.

До речі, один лише Подоляк чітко вказав учора на цю многоходовочку Путіна. Росія — країна-терорист, Путін і ФСБ — організація-терорист і її очільник, а росіяни толерують тероризм і підтримують його.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *