Суспільство

На Тенеріфе немає зими…

Шо там Мальдіви! На Канарах апартаменти дешевші за хорватські чи італійські, бо коштують від 40 євро за добу. Ті, що обурювалися, як посмів Порошенко за 5 років поїхати відпочити на Мальдіви, мабуть, запідозрять, що без Порошенка і тут не обійшлося.

Бо аякже! Я ж так за нього боровся!
Але мушу вас розчарувати. Я не отримав від президента ні медальки, ні грамоти, ні подяки, ні насеруматері. Я чистий і непорочний. Бо нічого не потребую за мої переконання. І зостаюся їм вірним попри все.

Канари віддавна привабили грошовитих московитів. Вони тут і вілли купують по 150-200 тисяч, і працюють по готелях та ресторанах. І не соромляться посуд мити, туалети прибирати і за баром стояти. Хоча нам закидають про «італійські унітази».

Навіть меню тут дублюють російською, а інколи пишуть: «Русская кухня: борщ, вареники». А от «щєй суточних» я не зустрічав. Зате бачили ми на пляжі родину з маленьким хлопчиком в майці і трусах камуфляжної барви. А на шапочці гордо сяяла красная звізда.

Мій син вибудував з піску замок.
Прийшов малий москвич в підгузнику і зруйнував. Мабуть, це в них у крові.

Долетіти на Канари можна лоукостами доволі дешево. Можна виловити рейс навіть за 5 євро з Німеччини. А ціни на продукти такі ж, як у нас. За винятком риби, бо вона значно дешевша, дешевша, ніж e Хорватії, і завше її дуже багато, і дуже різної, такої, що й у житті не бачив. Чотири види креветок, три види кальмарів, восьминоги, всілякі молюски.

А вина тут від одного євро!!!
За два з половиною євро п’єш прекрасне вино (14 градусів) і зі смутком усвідомлюєш, що не зможеш його прихопити додому, бо маєш лише одного наплічника. За цю ж ціну португальський портвейн і іспанське шампаньєро.

На Тенеріфе нема зими, суцільне літо. Життя котиться неквапно, розморено і ліниво.

Юрій Винничук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *