Суспільство

Нетатуйовані дивуються з татуювання…

Натрапив у соціальній мережі на нотатки нерозуміння прапорцевого флешмобу від розумних і притомних людей. Мовляв, яка користь з цього і чим це допомагає, адже то не конкретні дії, озброєння, тактика та інше? Думаю, це нерозуміння виникає із невірної оцінки самого флешмобу. Власне, це флешмоб — і він означає стихійну самоорганізацію людей заради якоїсь, лише їм відомої, мети. Яку вони собі захотіли.

Що захотіли люди з прапорцями?
Нагадати собі та іншим, що вони українці, і що мають державу із державною символікою. І що вони окремий, самостійний і повносправний народ, який має право на самовизначення і що зараз цьому народові загрожує інший народ, який вже загрожував не раз і за використання такого прапорця висилав до Сибіру, садив у тюрми, звільняв з роботи та виганяв з університету.

Люди просто захотіли собі поставити прапорець!

Оцінювати людей з прапорцями не можна, бо це як нетатуйовані пробують зрозуміти людей з татуюваннями і вгадують їх мотивацію. Але символізм і мотивація у татуйованих внутрішня і тільки вони знають, нашо вони це роблять. Хтось має глибоку символіку, хтось просто заради тренду.

Вважайте ці прапорці на аватарках чимось на кшталт вогників від запальничок чи смартфонів на рок-концерті, коли звучить якась улюблена лірична пісня. Безумовно, що рок-зірка на сцені зараз — українська армія! А ми їм підсвічуємо прапорцями.

Володимир Гевко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *