Суспільство

Нокаутовані «ватою»

Маємо простий приклад, чому формула В. Зеленського про те «какая разніца» і його заклик об’єднуватися навколо «нейтральних аполітичних фігур» не працює.

Василь Ломаченко.
Український боксер, один з найрейтинговіших спортсменів світу. А в голові – каша, ще й накрита «ватою», щоб не вихолола.

Він щойно оприлюднив відео на своїй сторінці в Інстаграм, де в центрі сюжету — російський спецназ і московське православ’я. Ролик, який нібито розповідає про силу релігії, завершується показовим написом: «Дякуємо за допомогу у зйомках ввічливим людям!» Власне, «вежливые люди» – це ж ті, хто окуповував Крим!

Назвати Василеву відеопотугу «сном розуму» чи непорозумінням важко, бо Ломаченко саме так бачить українсько-російські відносини. І тому впритул не бачить проблеми в цьому ролику.

Та хіба тільки Василь?
А його товариш Олександр Усик? Той теж і не раз декларував свої проросійські погляди. Та й «іже з ними», на перший погляд, аполітичні люди, які насправді аполітичними не є і бути не можуть. Чимало українських спортсменів, співаків, акторів, про яких постійно шанобливо говорить Зеленський і чиїми іменами пропонує називати вулиці.

Як кому, а мені геть не хочеться об’єднуватися навколо отаких знакових, з «ватою» в голові. Якими б талановитими спортсменами, співаками чи акторами ті не були. Якщо ти не годен збагнути, хто ж розпочав війну на Донбасі і чий насправді Крим, а ремигаєш мантрами російської пропаганди, то про яку аполітичність балачка? Це якраз цілковито політична позиція. Тільки не українська, а країни-агресора.

Денис Рибачок, «ГРІНЧЕНКО-інформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *