Суспільство

Нумерологія і кумири

Соціальні мережі сміються над бюстом Зеленського, який з 25 липня почне продаватися на українському торговому майданчику OLX. Кмітливий скульптор виготовив свій шедевр з гіпсу, покрив трьома шарами лаку і шаром сусального золота.

Словом, старався як міг, створюючи ненав’язливе відчуття респектабельності, що впишеться не лише у стіни рядових виборців, а й в розкішний інтер’єр багатих офісів та велич посадових кабінетів.

Ця новина могла бути справді смішною, якби не вражала своєю закономірністю. Як я вже писала якось, український та російський президенти, згідно древній системі Карти Долі, мають одну і ту ж життєву програму, визначену Бубновою Двійкою.

У них справді є багато спільного.
По-перше, обидва неймовірно віддані колу друзів, яких вважають не лише своєю командою, а й сім’єю. Тобто товариська родина призначає 2 Бубен на царство, але та перш за все служить їм, а вже потім іншим бізнесовим партнерам, виборцям, країні.

Власне, той же Путін згадав про те, що у нього є народ лише після того, як ціна нафти перевищила 100 доларів за барель і «Кооператив озеро» просто не міг освоїти усе це шалене багатство.

Сім’єю нашого президента є «Квартал» з численним загоном кумів, сценаристів, друзів дитинства, весільних фотографів і просто рядових акторів. Усі вони благополучно зі сцени перекочували до усіляких органів влади і готові грати свиту короля за усе ті ж непогані гонорари.

У тому, що гонорари будуть пристойними немає жодного сумніву, адже наш та їхній Володимири при всій своїй подібності мають і суттєву різницю. Путін, окрім жадоби до багатства (Бубни – це масть грошей) має у своїй програмі ще й Трефову Вісімку, що славиться своїм ідейним деспотизмом. Саме звідси випливає не лише його устремління до захмарних статків, а й ностальгія за втраченим Союзом, розмови про один народ, Новоросію, уроки історії, унікальну місію Росії тощо.

А в Зеленського другою за важливістю картою є Бубнова Десятка, яка лише посилює матеріальну ангажованість 2 Бубен. Простіше кажучи, «кварталу» нашого президента будуть абсолютно байдужі питання мови, релігії, стратегічного курсу і перемога України. Вони прийшли заробляти гроші і будуть це робити з особливим азартом.

І оскільки українські ресурси не настільки багаті як російські, країна невдовзі може зіткнутися з арештами політичних конкурентів в рамках запланованого перерозподілу хлібних місць. Першими кандидатами на виліт, схоже, стануть Криворізький меткомбінат індійського інвестора та мер Києва Віталій Кличко, проблеми яких вже мусуються в пресі. І це, напевно, лише початок…

Кожна з таких історій може подаватися як тотальна боротьба нової команди з корупцією, що викличе шалену радість в електорату. Для цього в телевізорі запустять переконливу піар-компанію, яка відволікатиме народ від старих злиденних пенсій і все ще зависоких тарифів. Мовляв, наше ясне сонечко бореться з драконом, але ж у того змія заміть однієї зрубаної голови виростає дві нові. І як тут не замовиш бюст героя на OLX?

А мораль проста: люди, не творіть собі кумирів, бо це просто гріх. Якщо ж бюсти з’явилися на ринку, значить ви вже до цього готові — ремісники мають відмінний нюх на кон’юктуру. Але ж Україна — не Росія. Принаймні, в це все ще хочеться вірити.

Лариса Салімонович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *