Суспільство

Піснеспів книжки і какофонія балалайки

Повернулася з Чернігова, з Покровської толоки. Мала виступ зі сцени, де говорила, як добре, що організатори на День Козацтва, УПА, Покрови і Захисника України організували книжкову толоку. Адже українська книжка формує український світогляд. А спільний світогляд у громадян веде до порозуміння, швидше формується міцна нація, яка будує процвітаючу країну.

Найголовніший ворог України – це рускій мір. Який несе інший світогляд, відмінний від українського. А це корінь усіх проблем в Україні. Отже, українська книга, яка формує український світогляд в українців, захищає їх від руского міра, а отже, стоїть на захисті України.

Багато людей підходило поспілкуватися. І україномовних, і російськомовних. Люди хороші. Але місто дуже зросійщене. Дуже! А це світоглядні розбіжності. Довго розмовляли. Дружелюбно. І багато на мовну тему.
Повертаючись до Києва, отримала кілька дзвінків від друзів.

Тамара Лозова, грекиня, написала: «Знову тебе «мочать» на Зіку. Це вже третя передача без тебе і про тебе. «Мочать» мову». Хто мочить? Російськомовна львів’янка-ведуча. Каже, що закінчила 52 російську школу в центрі Львова. Що вона зросла у російськомовному середовищі Львова. У Львові завжди звучала російська мова і не було проблем, поки не з’явилася Ніцой. Ведуча «качає» медведчуківську антимовну тему по повній програмі.

Ще раз. Увага!
Медведчуківську лінію гне випускниця російської львівської школи. Не української! От вам світоглядні розбіжності. Дякую, львів’яни. Поки я їжджу по Україні, маю безліч мовних зустрічей з українцями, випускники російських шкіл приїздять до Києва і «мочать» на всю Україну мене і «мочать» на всю Україну нашу мову.

Дякую. Обирайте і надалі владу у ваших містах, яка плекає такий стан речей… А на світлині – ото та львівська красавіца, ще би балалайку їй у руки!

Лариса Ніцой

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *